17.1.09

shopping therapy



Η φωτογραφία δείχνει κομμάτι της βιτρίνας του σοσιαλιστικού βιβλιοπωλείου Bookmarks στην Bloomsberry street του Λονδίνου. Στο πάνω μέρος, φαίνεται καθαρά ένα πόστερ φοιτητικών εκπτώσεων με μια φώτο ελλήνων φοιτητών που διαδηλώνουν στην Αθήνα.
Ύπουλη εμπορική εκμετάλλευση στο πνεύμα της εποχής, αυθόρμητη εκδήλωση αλληλεγγύης κορνιζαρισμένη σε διαφημιστικό πόστερ ή απλή πολιτισμική προσαρμογή της ελληνικής πραγματικότητας στα δεδομένα αυτής της χώρας;
Η πολιτική εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων, μόλις αυτές τελειώνουν, σχεδόν νομοτελειακά παύει να ελέγχεται από όσους τις πραγματοποιούν όταν το πολιτικό υπόβαθρο δεν είναι επαρκές και όταν το ιδεολογικό πρόταγμα για τη παιδεία εξακολουθεί θολό. Σε μια χώρα όπου η είσοδος στη φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας στον σεκιούριτι, μια ελληνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο παιδείας για ένα ακαθόριστου τύπου πανεπιστήμιο δε μπορεί παρά να θυμίζει αυτή τη νοσταλγική διαφημιστική φωτογραφία στη βιτρίνα ενός σοσιαλιστικού βιβλιοπωλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis