18.1.09

Willy Pete: ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά

"Περίμενα μέρες να ανοίξει ο ουρανός στη δύση και να που ανοίγει, γνώριζα, θηλυκός αρχάγγελος με ειδοποίησε χθες σκοτώνοντας στα μάτια μου τρία παιδιά, το λαμπρό του χέρι τώρα φαίνεται ξεκάθαρα, είναι θεϊκό, έχει τρία δάκτυλα, ένα από κάθε παιδί, τη λευτερώνει γιατί είναι ώρα, φωτιά από τον ουρανό που μισεί τη γη και τους ανθρώπους και πριν πέσει γίνεται βροχή και κόμη του Σαμψών στις φλόγες, δε θα γλιτώσω είχε προφητέψει η αρχάγγελος της αποκάλυψης, σιωπηλός μάρτυρας της ένωσής μου με το ένα".
Παραληρηματική ευαγγελική περικοπή, βιβλική απελπισία ενός σχιζοφρενή ή μόνο λευκός φώσφορος; Για τους κατοίκους της Γάζας αυτή ήταν μια πραγματική θρησκευτική εμπειρία.
Η βόμβα φωσφόρου είναι εμπρηστικό όπλο και προκαλεί επώδυνο θάνατο από εγκαύματα 3ου βαθμού και ασφυξία. Στην στρατιωτική αργκό ονομάζεται Willy Pete από τα αρχικά W.P. (White Phosphorus). Η ονομασία αποδίδεται στους βρετανούς σχεδιαστές της. Η χρήση της βόμβας φωσφόρου είναι αρκετά αμφιλεγόμενη σήμερα λόγω των μεγάλων απωλειών σε άμαχο πληθυσμό. Ωστόσο, έδω και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται: 1ος και 2ος παγκόσμιος πόλεμος, Κορέα, Βιετνάμ, Τσετσενία, Ιράν-Ιράκ και τώρα Παλαιστίνη.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την επίδραση της βόμβας φωσφόρου στον άνθρωπο (κρατήστε ανάσα!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis