19.2.09

some girls are bigger than others

Η Jade Goody είναι μια γυναίκα στο πνεύμα της εποχής της. Κυνήγησε τη δημοσιότητα, την απέκτησε κλεισμένη στο σπίτι του αγγλικού Big Brother εις διπλούν, τη μετέτρεψε στην ίδια της τη ζωή. Και τώρα που η ζωή της φτάνει στο τέλος είναι το τελευταίο που της έχει απομείνει.

Η Jade επέβαλε τη παρουσία της στη βρετανική κοινωνία με τη σκανδαλώδη της συμμετοχή στο Big Brother 3 χρόνια πριν. Έκτοτε αποτελεί το αγαπημένο κορίτσι στα κουτσομπολίστικα πρωτοσέλιδα της χώρας, φωτογραφιζόμενη για κάθε περίσταση. Η προκλητική συμπεριφορά της, το αποτέλεσμα της τρομακτικής επίδρασης αδίστακτων image maker στην αφέλεια μιας αδύναμης μικροαστής, την έκανε το εξιλαστήριο θύμα του συλλογικού ασυνείδητου μιας κοινωνίας εξοικειωμένης στη βιντεοσκόπηση της καθημερινότητάς της (μόνο στη περίπτωση της κοινωνίας οι κάμερες δε συνοδεύονται από λάμψη αλλά από την ψευδεπίφαση της ασφάλειας). Όλοι αγαπούσαν να τη μισούν, ήταν το μαύρο πρόβατο μιας οικογένειας εθνικής εμβέλειας που επιτέλους έβρισκε ένα ακόμα αδύναμο κρίκο για να ρίξει πάνω του τα κρίματά της. Και αυτή η άνευ λόγου υπερπροβολή της εικόνας της τελικά της χάρισε αυτό που επίμονα αναζητούσε: φήμη και φωταψία, έστω και παράπλευρη. Η πρόσκληση για συμμετοχή στο Big Brother των δημοσιοτήτων ήταν κάτι σαν τη τελετή αποφόιτησης από τη μεγάλη της δημοσιότητας σχολή. Γινόταν σελέμπριτι με πιστοποιητικό γνησιότητας. Για να προκαλέσει ξανά: τα ρατσιστικά της σχόλια για μια ινδή συμπαίκτρια θυμώνουν μια ολόκληρη χώρα. Οι εφημερίδες ξεσπούν, οι τηλεοράσεις καταγγέλουν και η ίδια εξακολουθεί το πρόσωπο της ημέρας.
Μα τα παραμύθια στην αληθινή ζωή τελειώνουν πάντοτε τραγικά.
Η Jαde καλείται από τους παραγωγούς της εκπομπής επειγόντως στο τηλεφωνικό κέντρο, για να ακούσει, ζωντανά και αυτή, τηλεοπτικά και σε πανεθνική μετάδοση, ότι πάσχει από καρκίνο στο τράχηλο της μήτρας. Η κάμερα ζουμάρει στο προσωπό της που συσπάται επώδυνα. Θα ζήσω; ρώτησε και μαζί της ένα ολόκληρο έθνος. Λίγους μήνες, απάντησε ο γιατρός, προς κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτή είναι η αληθινή ζωή, the real reality. Η Jade αποχωρεί εσπευσμένα και οι κάμερες τρέχουν πίσω της. Το φως τους εξακολουθεί να τη λούζει. Η ίδια τις αποδέχεται γιατί αυτές είναι η καθημερινότητά της, στην υγεία και την αρρώστεια, στη ζωή και το θάνατο.

Η Jade είναι μόλις 27 και βρίσκεται ήδη στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου στέλνει μέσα από τις κάμερες μηνύματα σε αυτό το φανταστικό κοινό που την πείθει ότι αγωνιά για εκείνη. Μέσα από τις κάμερες το έθνος στέλνει και αυτό τις ευχές του. Σήμερα η Jade επέστρεψε σπίτι της για τις τελευταίες της μέρες, live on TV. Αυτή τη Κυριακή παντρευεται και κάποιο ΜΜΕ απέκτησε ήδη τα αποκλειστικά δικαιώματα με ένα ποσό που θα εξασφαλίσει για πάντα τα 2 της παιδιά. Αλλά ο ατζέντης δήλωσε κατηγορηματικά πως στη στιγμή του θανάτου οι κάμερες θα είναι απούσες. Για τη κηδεία ποιος ξέρει...

Η Jade πεθαίνει on camera. Όχι πια για την εφήμερη δημοσιότητα. Τώρα υπάρχει μόνο το κυνήγι της αθανασίας. Μάταιο μα συγκλονιστικά ανθρώπινο. Η Jade παλεύει με το θάνατο πιστεύοντας πως ξέρει το τρόπο για να κρατηθεί για πάντα στη ζωή. Αλλά, ακόμα και ο ατζέντης της γνωρίζει πως αυτή η αθανασία κρατά όσο και το σόου που την ανέδειξε. Ας ελπίσουμε όμως να μη της το αποκαλύψει ποτέ...

περισσότερα για την JadeGoody, εδώ

2 σχόλια:

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis