26.10.10

κάνει ο Γιώργος την αρχή είμαστε δεν είμαστε τίποτα δεν είμαστε βρε


Επικαλούμενος έναν ακατανόητο μαζοχισμό, προτιμώ να πιστεύω πως η παρατεταμένη ασάφεια, η περιορισμένη οξυδέρκεια και η χαρακτηριστικότατη περιστασιακότητα (circumstantiality) της σκέψης του πρωθυπουργεύοντα παπανδρέου είναι αποτέλεσμα μιας συνειδητής προσπάθειας εξαπάτησης των Ελλήνων και όχι ενδείξεις μέτριας νοημοσύνης ή -αλοίμονο- γνωσιακού ελλείμματος. Γιατί αν ισχύει αυτό που ο μέσος Έλληνας αναρωτήθηκε έστω και προσωρινά το προηγούμενο βράδυ, προκύπτουν ζητήματα ηθικής στην αντιμετώπιση του εχθρού και δέους για το πόσο αδίστακτοι είναι όσοι τον επέβαλαν στο ελληνικό λαό. Ό,τι και να συμβαίνει, η μαριονέτα που παριστάνει τον ηγέτη απέδειξε ότι δεν είχε και δεν έχει να προσφέρει το παραμικρό σε όσους τον ψηφίζουν και σε όλους τους υπολοίπους που τον ανέχονται. Βέβαια, για τα δικά του αφεντικά, ο ρόλος του ως "ανθρώπου τους στην Αθήνα" δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Αν και μετά τη χτεσινή διακαναλική μαύρη τρύπα της λογικής, ο άνθρωπος που ξεπερνάει στο τίποτα ακόμα και τους πανελλήνιους πρωταθλητές καραμανλή και αβραμόπουλο είμαι σίγουρος πως θα προκάλεσε τρόμο ακόμα και σε εκείνους που δίνει λόγο -δεν εννοώ βεβαίως τους Έλληνες. Το παρελθόν αυτής της καταστρεπτικής για τη μεταπολεμική Ελλάδα οικογένειας δυστυχώς δε μπορούμε να το ανατρέψουμε. Χρειάζεται όμως να ανατρέψουμε το παρόν της. Η οριστική και αμετάκλητη παύση της ενασχόλησης με τα κοινά του δωσίλογου πρωθυπουργού πρέπει να απαιτηθεί άμεσα. Και να διεκδικηθεί. Το ίδιο και η δράση της υπόλοιπης οικογένειας -ας κάνουν τα παλικάρια ό,τι γουστάρουν, αλλά όχι στο όνομά μας και όχι με τα δικά μας λεφτά. Και μαζί να διεκδικήσουμε και τον πολιτικό εξοστρακισμό και των υπόλοιπων παχύδερμων που παρασίτησαν και παρασιτούν δίπλα του. Η στέρηση της εξουσίας για αυτόν και για τους σαπρόφυτους παρατρεχάμενούς του θα είναι τιμωρία μεγαλύτερη και από τη φυλακή. 

8 σχόλια:

  1. Τίποτας και ως εκ τούτου, άκρως επικίνδυνος

    Μια χαρά τα λες αφεντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός μέχρι τελείας. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ποπ κουλτούρα την παίζεις στα δάχτυλα σου!

    (παρόλα αυτά η αρχική φωτογραφία μου άρεσε περισσότερο...)

    Έτσι μου 'ρθε για λίγο να ξεκινήσω μια νέα ψυχολογική σκιαγράφηση του πρωθυπουργεύοντα, στην πορεία όμως με έπιασε κάτι σαν κατάθλιψη.

    Αυτό δε περί "διακαναλικής μαύρης τρύπας της λογικής" διεκδικεί χρυσό μετάλλιο πολιτικού-μεταστρουκτουραλιστικού σχολιασμού επί της εικονικής πραγματικότητας της χώρας μας. Και δεν εννοώ μόνο τη χθεσινή σαχλαμάρα, γενικά μιλάω. Πιστεύω ότι εσύ μπορείς να με καταλάβεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οχιά και μπαλόνη σας ευχαριστώ, για κάποιο λόγο θύμωσα πολύ με αυτό το τύπο χθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τη φώτο τη πρώτη την έβγαλα γιατί κόλλαγε ο μπλόγκερ, δυστυχώς. Επίσης είχα και τον μικροενδοιασμό για το γεράκο που ξεφτυλίζεται με το να καταγράφεται ως χειροκροτητής του γιωργάκη.
    Όσο για τη ψυχολογική σκιαγράφηση νομίζω πως φτάνει η στιγμή να το επιχειρήσουμε (μη ξεχνάμε βέβαια και τον Μιτς Μπιουκάναν, ε;). Βρήκα τις προάλλες μια καταπληκτική φώτο του γιωργάκη να μιλά και από πίσω σε οθόνη ο πατέρας του σε υπερφυσικό μέγεθος. Καταλαβαίνεις πόσοι τόμοι μπορούν να γραφτούν από τη φώτο αυτή (την οποία για ένα ηλίθιο λόγο δεν την κατέβασα και τώρα δε τη βρίσκω...)
    Ποπ κουλτούρα εννοείς τα μαισπεις και έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι, ποπ κουλτούρα εννοώ το Σαββόπουλο! :) :) :)

    Για τη φώτο με τον πατέρα Παπανδρέου είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, απλά παραθέτεις όποιο φροϋδικό σύγγραμα βρεις μπροστά σου, τόσο απλά!

    Ας το βάλουμε μπρος κάποια στιγμή, αυτές τις μέρες όμως είμαι ντεφορμέ. Δίνω όμως ένα χιντ για να ξέρεις πως θα πορευτεί το πράγμα: εκτός από το υπερφυσικό μέγεθος της φωτογραφίας υπάρχει και ένας υπερφυσικός φαλλός που κυνηγάει το Γιώργο από τα χρόνια του Δημοτικού. Δεν αποκαλύπτω περισσότερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προκαλείς και το ξέρεις! ρίξε τώρα περισσότερα ή κάνε ποστ!

    όσο για τον σαββόπουλο κάτι με έχει πιάσει τελευταία εδώ στη ξενιτιά, ακούω συχνά το "τσάμικο" και προσπαθώ να καταλάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ σου δίνω ιδέες για να παίξουμε στη δική σου παιδική χαρά, όταν με το καλό έρθει η έμπνευση. Να ξέρεις πάντως ότι όποια μεγάλη προσωπικότητα κι αν αποφασίσεις να αποδομήσεις, εγώ θα συμπαρασταθώ!

    Το τσάμικο...
    Ποια Ελλάδα που αντιστεκεται; Ποια Ελλάδα που επιμένει βρε Romandante; Δεν ακούς καλύτερα Κωλοέλληνες;

    τσιφτετέλληνες
    με γονείς ληστές
    των συντρόφων τους θύτες
    για αμνηστία οι αλήτες
    τώρα διοικητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis