16.12.10

τι κατάλαβα

Σε απλά ελληνικά, αντιλαμβάνομαι τη διαδήλωση ως τη εκδήλωση της επιθυμίας μιας ομάδας που αδυνατεί να το πραγματοποιήσει διαφορετικά. Και την απεργία ως τη μόνη δράση όπου η επιθυμία γίνεται απαίτηση για να μπορέσει να γίνει και πραγματικότητα. 
Στα μεγέθη της 15ης Δεκέμβρη, αντιλαμβάνομαι τη διαδήλωση σαν την μαζική εκδήλωση της επιθυμίας ενός ολόκληρου λαού να σταματήσει αυτή τη κυβέρνηση από το να τον εξαθλιώνει. Και την γενική απεργία ως τον τρόπο να το απαιτήσει. 
Για να μπορέσει η απαίτηση όμως να υλοποιηθεί, χρειάζεται η απεργία να πάψει να είναι συμβολική. Η εποχή των συμβολισμών και του καψίματος ομοιωμάτων πέθανε την 5η του περασμένου Μάη. Όταν αντί για ομοιώματα καήκανε τρεις από εμάς. Μπρος στην επικείμενη εξαθλίωση οι διαδηλώσεις και οι απεργίες μπορούν μόνο να είναι ουσίας. Αυτό σημαίνει δηλαδή αντίληψη της ίδιας επιθυμίας. Ότι γνωρίζω αυτό που θέλω. Και επίσης σημαίνει πράξη προς την ικανοποίησής της. Πραγματοποιώ αυτό που θέλω. 
Πρέπει να αποφασίσουμε συνειδητά και ελεύθερα αν θέλουμε ή όχι αυτή τη κυβέρνηση και αυτό που ξεκίνησε να κάνει. Αν η 15η Δεκέμβρη μετέτρεψε την επιθυμία σε απαίτηση τότε μένει να αρχίζει και να τη πραγματοποιεί. Και αυτό, σε απλά ελληνικά σημαίνει γενική απεργία διαρκείας.


1 σχόλιο:

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis