24.12.10

λεφτά υπάρχουν


Σήμερα ολοκληρώθηκε πανηγυρικά η παράνοια της προ-χριστουγεννιάτικης ανελέητης κατανάλωσης στη χώρα όπου το δικαίωμα να ψωνίζεις αποτελεί τον κυρίαρχο συμβολισμό της ατομικής ελευθερίας και που η Oξford Street είναι η πραγματική βασιλική οδός της προς τη θέωση. Θα ακολουθήσει αύριο η ημέρα καταναγκαστικής χαλάρωσης όπου το δυο τρίτα του πληθυσμού θα τη περάσουν στοχεύοντας να μην έχουν καμία ανάμνησή της είτε διότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά θα έχουν τσακίσει τις γνωσιακές λειτουργίες τους είτε επειδή η κατάθλιψη που προκαλεί η αβάσταχτη μοναξιά δε θα το επιτρέψει. Το υπόλοιπο τρίτο θα συνεχίσει να δουλεύει. Για να επιστρέψει και πάλι ολάκερος ο πληθυσμός τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στο γιορτινό buisness as usual, που δεν είναι παρά η κολασμένα αφηνιασμένη παράκρουση με το όνομα Boxing Day και January Sales. Συμπάσχοντας στην ατελείωτη ηδονή της παρατεταμένης στύσης του χρηματιστηριακού δείκτη FTSE, παραθέτω τι συμβαίνει στη πιο καπιταλιστική χώρα του κόσμου την εβδομάδα πριν (1.2.3.4) κατά τη διάρκεια (5) και μετά τη αγία μέρα της παρθενογένεσης:
  1. περισσότερα από 600 εκατομμύρια λίρες άλλαξαν χέρια σε ένα ανεξέλεγκτο όργιο αγοροπωλησιών
  2. η Visa είδε να γίνονται με τις κάρτες της 26.5 εκατομμύρια συναλλαγές αξίας σχεδόν 1.2 δισεκατομμυρίου λιρών
  3. το παραπάνω σημαίνει ότι οι καταναλωτές ξόδεψαν κατά μέσο όρο 833.000 λίρες κάθε λεπτό ή σχεδόν 14.000 λίρες το δευτερόλεπτο
  4. η χρονική στιγμή που η κατανάλωση έφτασε στο μέγιστο σημείο της υπολογίστηκε ότι ήταν στις 23/12/2/10 στις 17.15 ακριβώς. 
  5. την ημέρα των Χριστουγέννων 5 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου θα ξοδέψουν 153 εκατομμύρια λίρες on line
  6. τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, την επονομαζόμενη Boxing Day, το ηφαίστειο θα εκραγεί μιας και τους δυο βασικούς δρόμους της κατανάλωσης, τις Oxford και Regent Street, αναμένεται να κατακλύσουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι απεγνωσμένοι να ξοδέψουν.  
  7. τα μεγαλύτερα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για 16 ώρες
  8. η μεταχριστουγεννιάτικη κατάθλιψη βρίσκει το αποδοτικότερο γιατρικό της στις εκπτώσεις του Γενάρη. Υπολογίστηκε ήδη ότι θα ξοδευτούν 22.5 δισεκατομμύρια λίρες στις φετινές εκπτώσεις, δηλαδή 726 εκατομμύρια την ημέρα ή αλλιώς κοντά στο 1 εκατομμύριο το λεπτό.
Φέτος θα αγοράσω ένα σκύλο ρομπότ να μου κάνει καλή συντροφιά. Λέω να το κάνω μέχρι τις 3 του Γενάρη για να προλάβω και την αύξηση του ΦΠΑ.

1 σχόλιο:

έχεις κάτι να προσθέσεις;

οι πελάτες μας ψώνισαν και αυτό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

διάβασε και αυτό

AddThis